100+ Prefabrik Ev Planları
Prefabrik ev inşa etmeden önce planları incelemek isteyenler için 100+ kat planını bu yazımızda derledik.
Prefabrik ev inşa etmeden önce planları incelemek isteyenler için 100+ kat planını bu yazımızda derledik.
Prefabrik evler günümüzde her zamankinden daha popüler hale geliyor. Yaşam tarzına göre özelleştirme fırsatı, hızlı inşa ve düşük maliyetler en dikkat çeken özellikler.
Prefabrik evler ve çelik evler hızlı ve ekonomik şekilde kaliteli ev inşa etmek isteyenler için verimli çözümler sunuyor. Prefabrik evinizi ihtiyaçlarınıza göre modifiye edebiliyorsunuz. İsterseniz 2+1 klasik mutfaklı, isterseniz 3+1 amerikan mutfaklı ve daha birçok şekilde evinizi inşa edebilirsiniz. Prefabrik ev firmaları hazır modellerini kullansalar da kullanıcılar için kişiye özel çözümler de sunuyor. Bunun yanı sıra kendi kat planlarınızı firmanıza uygulatabiliyorsunuz.Bu içeriğimizde 100’den fazla prefabrik ev planını kategorize ederek sizin için derledik. İyi okumalar.
1+1 prefabrik evler çoğunlukla 40-60m2 olarak inşa ediliyor. Tek tuvalet banyo ve amerikan mutfak tercih edilerek gayet yeterli ve kaliteli bir yaşam imkanı sunuyor.
2+1 prefabrik evler çoğunlukla 60m2'nin üzerinde inşa ediliyor. Tek tuvalet banyo ve amerikan mutfak tercih edilerek geniş bir yaşam alanı oluşturabileceğiniz gibi dilerseniz klasik mutfak ve geniş verandalı olarak da rahatlıkla üretilebiliyorlar.
3+1 evler tek katlı veya dubleks olarak inşa edilebiliyor. 90m2'nin üzerindeki yaşam alanıyla aileler için gerçekten konforlu bir yaşam vadediyor. Dubleks 3+1 prefabrik evler ebeveyn banyolu ve balkonlu şekilde üretilebiliyor.
Prefabrik evlerin inşası, geleneksel evlere göre daha ekonomiktir ve inşaat süreleri daha kısadır. İnsanlar daha uygun fiyatlı ve sürdürülebilir seçenekler ararken, dubleks prefabrik evler biraz daha ön plana çıkıyor. Prefabrik evlerde ihtiyaç ve beklentilerinize uygun olarak tasarlanmış 3+1 evler bulunuyor. Dubleks prefabrik evler aşağıda gördüğünüz gibi; 82 m2, 88 m2, 98 m2, 100 m2, 108 m2, 110 m2, 114 m2, 123 m2 ve daha birçok ölçüde üretilebiliyor.
Kat planları prefabrik ev tasarımlarının kalbidir. Kat planı kuş bakışı bakıldığında prefabrik evin odalarını, alan metriklerini, teknik özelliklerini ve tüm bunların birbirleriyle olan ilişkisini açıklayan bir diyagramdır. Teknik özelliklerin yanı sıra eşya, mobilya, mutfak aletleri vs. de içerebilir.
Prefabrik ev planları ihtiyaçlarınıza göre oluşturulabiliyor. Mobilya ve eşyalarınızı nasıl yerleştireceğinizi şekillendirirken sıklıkla faydalanacağınız bir araç olmanın yanı sıra elektrik ve su tesisatınızı hazırlayacak ustalarınız için de çok faydalı bir rehber olacaktır.
Yukarıdaki bölümde sizin için derlediğimiz 100+ planda gördüğünüz üzere; kat planları odaları, duvarları, kapıları, pencereleri ve çeşitli teknik verileri gösteriyor. Kat planlarının gösterdiği parçalara daha yakından bakalım.
Prefabrik evinizi inşa edecek ustaların odaları ve odaların birbirine nasıl bağlandığını net olarak anlaması için kat planları odalarla ilgili tüm detayları içeriyor olacaktır. Bunlara ek olarak varsa merdiven ve katların birbirine bağlantı noktaları kesinlikle kat planlarında olmalıdır. Bu detaylar evinizi dizayn ederken size rehber olacaktır.
Prefabrik ev planları evin girişini, giriş sonrası holü ve bunların konumlarını gösteriyor olacaktır. Ayrıca kapı ve pencerelerin yükseklik ve genişlik ölçülerini içerecektir. Bu bilgilerden faydalanarak evinizin içini dizayn etmeye başlayabilirsiniz.
Prefabrik evinizin kat planı anlaştığınız firma tarafından hazırlanırken, eşyalarınızı da kat planına yerleştirmek isteyebilirsiniz. Firmanız bu konuda size yardımcı olacaktır. Koltuk takımı, tv ünitesi, halılar, sehpalar, banyo elementleri ve buzdolabı gibi mutfak aletlerini prefabrik ev planına dahil edebilir evinizin dizaynına işin en başındayken başlayabilirsiniz.
Prefabrik evinizin kat planını tasarlarken çok dikkatli olmanız gerekiyor. Evinizin montajı tamamlandıktan sonra kat planlarında güncelleme yapmak mümkün olsa da bu işlem oldukça masraflı olabilir.
Oda düzenini tasarlarken standart şemalardan şaşmayın. Mutfağınız salona yakın olmalı hatta mümkünse yüz yüze bakmalı, banyo ve tuvaletler ortak bölümlere direkt olarak açılmamalı. Bu gibi detaylara önem verin.
Evinize çok fazla oda sıkıştırmayın. Çok fazla oda mantıklı gözükse de küçük odalar yaşam kalitenizi düşürecektir. Koridorların geniş olmasına dikkat edin, geniş koridorlar evinize modern ve ferah bir hava verecek misafirlerinizin iyi hissetmesini sağlayacaktır.
Küçük çocuklarınız varsa onların güvenlikleri için önlemler alın. Özellikle merdiven korkuluklarını tasarlarken küçük çocuklarınızı düşünerek süreci tamamlayın.
Evinizin planını hazırlamaya başlamadan önce arazinizi dikkatlice gezin. Arazinizin alanına göre kaç m2 prefabrik ev inşa edebileceğinizi ve ne kadar alana ihtiyacınız olduğunu firmanızla konuşun. Evinizin net alanına karar verin. İhtiyaçlarınızı ortaya koyun ve aşağıdaki üç soruya cevap verin.
bu soruların cevaplarını bulduktan sonra işe koyulabilirsiniz.
Prefabrik Evlerin Ömrü Ne Kadar? Kaç Yıl Kullanılabilir?
Prefabrik Ev Kredisi Veren Bankalar ve Faiz Oranları